Een sage (mondeling), donderdag 13 maart 1969

Hoofdtekst

By de toer op 't Fean stie froeger de kroech fan Albert Boorn, dêr spoeke it altyd. Dêr gong de doar samar fansels iepen en 't joech neat hwat se der ek oan dienen. Sy lieten dêr ek troch bimiddeling fan in spylkaert in flesse drank komme.
Dat gebeurde trouwens ek yn café 'De Lauwers'.
Der wenne hjir in man, in sekere Gosling, dy hie in wikseldaelder. Dy man fortsjinne neat en hy hie dochs altyd jild om hannen.
Yn 'e 'Omloop' stie in stamkroechje, dêr wennen Haring en Hiltsje yn. Dêr spoeke it ek. Dêr hienen se ek wikseldaelders en dêr lieten se ek samar drank komme troch de duvel.

Beschrijving

Bij de toren van Heerenveen staat de kroeg van Albert Boorn, waar het altijd spookt. De deur gaat vanzelf open en door middel van een speelkaart komt ook drank. In café 'De Lauwers' gebeurt het ook. Gosling heeft een wisseldaalder en heeft altijd geld in zijn handen. In de 'Omloop' staat een stamkroegje van Haring en Hiltsje, waar het ook spookt. Ook daar hebben ze wisseldaalders en laten ze drank komen door de duivel.

13 maart 1969
Der Teufelsvertrag. Mann schliesst einen Vertrag mit dem Teufel, welcher ihm bei seiner Arbeit Hilfe leistet. en SINSAG 0882: Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück. EN SINSAG 0685: Pikbube als Helfer.

't Fean    't Fean

Albert Boorn    Albert Boorn