Een sage (mondeling), vrijdag 28 februari 1969

Hoofdtekst

Ien út 'e Harkema hie us nei Eastemar ta west. It wie in raren. Hy leaude oan God noch Syn gebot en hy swetste en flokte dat it raer wie. En dronken somstiden!
Der roan in paedtsje oer de Fûgelkamp froeger fan Rinse Stoarm syn húske ôf. Dêr roan dyselde lâns nei hûs ta. Doe't er op dat paedtsje roan wie der oan 'e oare kant fan 'e sleat èk ien. 't Wie yn 't holst fan 'e nacht. Dy oare roan mei him op.
Doe't er oan hûs ta wie woarde de doar foar him iepen dien. Hy gong binnen. Dy foar de doar bleau dêr stean.
De man gong op 'e souder yn 't hea lizzen om to sliepen.
Hy lei dêr noch mar krekt of it gong op in fechtsjen. De skiep yn 't achterhús binne der troch losrekke.
Deselde dy't mei him oproan en dy't mei him focht, dat wie de kweade.

SINSAG 0916 - Kampf mit dem Teufel.    SINSAG 0916 - Kampf mit dem Teufel.

Beschrijving

Een man uit Harkema heeft maling aan God, vloekt en is soms dronken. Als hij op de terugweg van Oostmeer op het paadje over de Fûgelkamp loopt, loopt iemand aan de andere kant van de sloot gelijk met hem op tot aan het huis en blijft voor de deur staan. Zodra de man in het hooi gaat liggen om te slapen, begint de ander te vechten. Het is de kwade geweest.

Kampf mit dem Teufel & SINSAG 0945: Andere Begegnungen mit dem Teufel.

Fûgelkamp    Fûgelkamp