Een sage (mondeling), donderdag 01 mei 1969

Hoofdtekst

Oan dizze kant Dokkumer Nijesilen ha minsken wenne út 'e Westerein. Dy hienen in bern, dat woarde siik. Doe seinen dy âlden, dat bern wie bitsjoend.
Doe makken se in fjûr, dat lieten se hiel bot brânne. Doe krigen se in koekpanne en dêr dienen se nuddels en spjelden yn, en dy kom op it fjûr. Dy nuddels en spjelden moesten troch de warmte omheechbarste.

Onderwerp

SINSAG 0627 - Hexe durch Verbrennung eines magischen Mittels gequält    SINSAG 0627 - Hexe durch Verbrennung eines magischen Mittels gequält

Beschrijving

Een vrouw uit Westerein heeft gewoond in Dokkumer Nijesilen. Haar kind wordt ziek door beheksing . Ze maken vuur, laten het lang branden en zetten een koekenpan met naalden en spelden erin op het vuur, waardoor ze door de warmte omhoog barsten.

Hexe durch Verbrennung eines magischen Mittels gequält

Dokkumer Nijesilen    Dokkumer Nijesilen