Een sage (mondeling), zondag 04 mei 1969

Mijn broer werkte in hotel Ravenhorst te Huis ter Heide.
Daar woonde een broer in met zes à zeven zusters. Die geloofden aan toveren.
Die man van dat hotel ging vaak op jacht. Daar kwam een haas in de wei, daar had hij al heel veel op geschoten, maar hij kom hem nooit raken. Toen zei hij tegen mijn broer:
"Willem, wil jij er eens op schieten? Dan moet je zilver op 't geweer doen, dan schiet je niet mis. Plak maar een dubbeltje op de loop."
Mijn broer schoot der op en hij had hem.
Volgens die man kwam er elke dag een oude dame in 't bos te wandelen. Vanaf die dag hebben ze 't oude wijf niet weer gezien.

Onderwerp

SINSAG 0592 - Hexentier kann nicht getroffen werden    SINSAG 0592 - Hexentier kann nicht getroffen werden

Beschrijving

Mijn broer werkt in een hotel in Huis ter Heide, waar ze in toveren geloven. De man van het hotel probeert heel vaak vergeefs een haas in de wei te raken en mijn broer Willem wordt gevraagd het dier te raken. Met een geweer met een zilveren dubbeltje op de loop lukt het Willem. Sindsdien is de oude dame die elke dag in het bos wandelde verdwenen.

Hexentier kann nicht getroffen werden

Ravenhorst    Ravenhorst