Een sage (mondeling), donderdag 24 juli 1969

Hoofdtekst

Heit fortelde: Wibe Alma kom in kear út 'e kroech. Hy hie to folle hawn en forwinske alles. Foar de duvel wied er net bang, hied er sein.
Ynienen wie der hwat njonken him lâns gong. 't Wie in persoan. Dy reizge mei him oan hûs ta. Wibe hie skoan yn 'e gaten dat it de kweade wie en hy tocht him sa binaud, dat it swit hie him ta alles út roun. Dy persoan gong mei him yn 'e hûs. Dêr pakte hy Wibe beet en ramtearre him ôfgryslik.
Doe wie der ynienen in wynpûst yn 'e hûs west. Doe wie de kweade tagelyk fuort west. Wibe wenne yn 'e Harkema.

SINSAG 0916 - Kampf mit dem Teufel.    SINSAG 0916 - Kampf mit dem Teufel.

Beschrijving

Een man kwam eens dronken uit de kroeg. Hij had zojuist gezegd voor de duivel niet bang te zijn, toen hij merkte dat er iemand naast hem liep. Het was de duivel. Hij ging met hem mee zijn huis binnen en gaf hem daar een flink pak slaag.

Kampf mit dem Teufel.

Wibe Alma    Wibe Alma