Een sage (mondeling), woensdag 06 augustus 1969

Hoofdtekst

Der wie in faem, dy krige noait in feint. Doe sei se op in kear, hja woe in feint ha, as soe 't de duvel ek wêze.
De jouns woarde der kloppe, doe kom der in feint om har.
Hja wie krekt oan 't ôfwaskjen op 'e tafel. Har mem seach dat de feint in knolfoet hie. De duvel siet al yn 'e hûs. Doe sei har mem tsjin har: "Mast' aenst de boarden mar falle litte en sizze: 'Dêr, duvel, dat is foar dy!'" Dat hat se dien. Alle boarden leinen yn diggels oer de flier.
Dy wienen foar de duvel. Doe stapte er op.
Sa hat mem it ús forteld.

AT 1187* - Unfinished Work    AT 1187* - Unfinished Work

ATU 1187* - Unfinished Work.    ATU 1187* - Unfinished Work.

Beschrijving

Een meisje wilde eens een vrijer hebben, al was het de duivel zelf. Die avond kwam er een jongeman aan de deur, maar de moeder van het meisje zag meteen dat hij een paardenpoot had. De moeder raadde het meisje aan de afwas voor zijn voeten stuk te gooien en te zeggen: "Hier, duivel, dat is voor jou!" Dat deed het meisje en toen is de duivel weggegaan.

Unfinished Work