Een sage (mondeling), donderdag 02 oktober 1969

Greate Egbert fan 'e Harkema hat my ris forteld:
"Ik hie bargen yn 't hok. Doe kom Hindrik Pyk (= H. Ophuis) der by. Dat wie in tsjoenster. Dy gong mei de hân oer de bargen hinne. In dei letter wienen de bargen dea. Ik ha se de hounen foarsmiten, mar dy woenen der net fan frette."
Syn eigen jonges wienen bang foar him. Hy hie twa soannen: Piter en Willem. Piter wenne yn Eastemar. Dy beiden hienen yn har jongesjierren it himd altyd omkeard oan en sy droegen duveldrek op it boarst út freze foar har heit. Ek syn skoandochter (Willem syn wiif) hie duveldrek op it boarst om him.

SINSAG 0750 - Andere Zauberei.    SINSAG 0750 - Andere Zauberei.

Beschrijving

Grote Egbert uit Harkema heeft varkens in een hok en de tovenaar Hindrik Pyk raakt met zijn handen de dieren aan. De volgende dag sterven zij en de honden weigeren het vlees te eten. Zijn eigen kinderen Piter en Willem uit Oostmeer zijn bang voor hem en dragen het hemd omgekeerd en dragen ook duivelsdrek op de borst. Dit doet ook de vrouw van Willem

Andere Zauberei

Greate Egbert    Greate Egbert