Een sage (mondeling), dinsdag 28 oktober 1969

Sterke Hearke wie ek stille plysje (= onbezoldigd veldwachter).
Op in kear, dêr treft Hearke in tsjerkmasjine op 'e wei, dy forfearen se mei de byls. Yn dy byls wie 't fjûr net dôve. Dat wie wettelik forbean, hwant sa mocht it net op 'e iepenbiere wei lâns.
Doe spriek Hearke dy man oan. Mar dy man sei: "Hwat haw ik mei dy noadich."
Doe krige Hearke in pear speaken fan 't rad fan 'e byl beet. Doe koe dy byl 't net mear lûke. Sadwaende bleau er stean.
Doe liet Hearke syn plaet oan 'e man sjen en toande dêr mei oan dat er stille plysje wie en doe krige dy man preses ferbael.

TM 2801 - Sterke man (vrouw)    TM 2801 - Sterke man (vrouw)

Beschrijving

Sterke Hearke is ook onbezoldig veldwachter en treft een kerkmachine aan die met bielsen vervoerd wordt waarvan eentje nog brandt, hoewel dit verboden is. Als de man zegt zich niets van Hearke aan te trekken, pakt Hearke ene paar spaken van het wiel vast en stopt de machine. Hij laat zijn insigne zien en maakt procesverbaal op.

Sterke man (vrouw)

Sterke Hearke    Sterke Hearke