ARINK034 - Een Rolls met panne

Een broodjeaapverhaal (internet), dinsdag 16 oktober 2001

Een Rolls met panne
Een Engelsman is op vakantie in de Franse Pyreneeën. Plotseling krijgt hij pech met zijn pasgekochte Rolls Royce. In een dorpje vindt hij een garage. De monteur kan hem echter niet helpen omdat hij geen onderdelen heeft voor de Rolls. Het enige dat de monteur kan doen is bellen met Rolls Royce in Engeland met de vraag of ze het kapotte onderdeel zo snel mogelijk kunnen sturen.
De volgende ochtend landt er op het dorpsplein een helikopter. Er stapt een man uit die het auto onderdeel aan de monteur overhandigt en zonder een woord te wisselen weer opstijgt.
De Engelsman kan zijn reis al snel weer voortzetten. Terug in Engeland verbaast hij zich erover dat hij geen rekening krijgt van Rolls Royce. Tenslotte belt hij het hoofdkantoor op met de vraag waar de rekening blijft.
"Welke rekening?"
"Voor die keer dat ik met mijn Rolls in de Franse Pyreneeen stond."
"Er moet een misverstand zijn", vertelt men bij het hoofdkantoor. "Rolls Royces hebben nooit pech."

BRUN 01150 - Rolls-Royce Legends    BRUN 01150 - Rolls-Royce Legends

Beschrijving

Onderdeel voor een Rolls Royce met pech worden per helikopter gebracht. De man die bij het hoofdkantoor naar de rekening vraagt krijgt hij te horen dat er sprake moet zijn van een misverstand, want Rolls Royces hebben nooit pech.

Overgenomen op 16 oktober 2001
Commentaar Arink: "Er bestaat nog een opmerkelijk gerucht over Rolls Royce en dat is dat het eigenaren verboden is om ooit met hun auto aan een race deel te nemen. Want: een Rolls Royce mag geen tweede worden."

Rolls-Royce Legends

Rolls Royce    Rolls Royce