ARINK147 - Niet te hard, wel een bekeuring

Een broodjeaapverhaal (internet), vrijdag 26 oktober 2001

Niet te hard, wel een bekeuring
Een man werkt als vertegenwoordiger voor een groot bedrijf. Als vertegenwoordiger maakt hij veel kilometers in zijn auto. Het afgelopen jaar had de man al 13 bekeuringen gehad voor te hard rijden.
Met te hard rijden werd bedoeld: 53 of 54 kilometer per uur waar je 50 mag, 83 of 84, waar 80 gereden mag. De kosten: Fl 60,- per keer.
De man werd zo pissig van die flauwe onbenullige bekeuringen, dat hij een rekening stuurde naar het centraal justitieel incassobureau, waarin hij meldde dat hij op een snelweg waar 100 gereden mag worden, al drie dagen 75 km reed, en dus Fl 400,= vorderde, voor het netjes onder maximumsnelheid te rijden.
Twee weken later viel er wederom een bekeuring in de bus, maar dan wel een van Fl 1200,= voor een ernstige verkeersovertreding, en wel 3X het onder de toegestane minimale snelheid van 80 km/p uur te rijden.

Beschrijving

Vertegenwoordiger stuurt als reactie op bekeuringen voor een paar kilometer te hard rijden een rekening waarin hij geld vordert omdat hij drie keer onder de maximumsnelheid heeft gereden. Hij krijgt opnieuw een bekeuring, vanwege rijden onder de toegestane minimumsnelheid.

Overgenomen op 26 oktober 2001