Een sage (mondeling), zaterdag 03 augustus 1974

Hoofdtekst

Bontsje Keke wie mei de helm geboaren. Hy wist altyd hwannear't der ien deagean soe. De bigraffenis hie er altyd al fan tofoaren sjoen. Dat wie meastal by nacht. Dan moest er út bêd wei, en soms moest hy der in hiel ein om rinne.
Syn soan hat himsels ophong yn in apelbeam, yn 't hôf. Fan tofoaren wist Keke dat de jonge stjerre soe. "Ik seach wòl," sei er, "dat de jonge dea wie, mar ik seach nèt dat er him ophingje soe. Oars hie 'k dat wol keare kind."
Sa hat er ek witten dat syn dochter deagean soe. Dy hat harsels fordronken yn in âld dobbe.

SINSAG 0489 - Das zweite Gesicht    SINSAG 0489 - Das zweite Gesicht

Beschrijving

Een helmdrager moet er 's nachts vaak uit om sterfgevallen te voorzien in passerende begrafenissen. De man heeft zelfs de dood van zijn eigen zoon en dochter voorzien, maar hij heeft niet voorzien dat zij zich respectievelijk verhangen en verdrinken zouden.

Das zweite Gesicht & TM 2901: Helmdragers

Bontsje Keke    Bontsje Keke