Een sage (mondeling), 99-99-99 99-99-99 (foutieve datum)

Hoofdtekst

Der wenne in man to Aldegea, dy syn frou wie stoarn. Hy hie it minske op har stjerbêd biloofd, dat hy soe net wer trouwe as se dea wie.
Mar hy die it al. Hy troude wer. Nachts lei er by syn twadde frou op bêd.
Op in kear sei er tsjin dy twadde frou: "Ik wol net wer by dy sliepe. Ik wol op in apart bêd, datstû foar my rémeitsje mast."
Doe frege dy frou hwerom er dat woe.
Hy sei: "Nachts, as ik by dy op bêd liz, leit myn earste frou oan 'e oare kant stiif tsjin my oan. Dan bin ik sa bang. As ik nei har taest en har beetpakke wol, is se fuort, mar even letter is se der wer."

Onderwerp

SINSAG 0402 - Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe)    SINSAG 0402 - Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe)

Beschrijving

Een man belooft zijn vrouw op haar sterfbed niet te zullen hertrouwen. De man komt zijn belofte niet na en huwt een tweede vrouw. Zijn eerste, overleden vrouw blijft de man lastigvallen: 's nachts ligt zij stijf tegen hem aan in bed. Als hij haar probeert aan te raken, is ze plotseling verdwenen. De man wil voortaan in een apart bed slapen.

onbekend
Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe).