Een sage (mondeling), dinsdag 20 augustus 1974

Hoofdtekst

Sterke Hearke hie in greate bouwerij. Hy soe rogge ôfleverje, dy't er forboud hie. Doe sei de skipper tsjin him: "Jo meije mar ien fracht bringe. Mear net. Mear kin 'k net hâlde."
Doe gong Hearke hinne en boun twa lekkens oan elkoar, en dêr smiet er alle rogge yn dy't er hie. Hy mocht mar ien fracht bringe, hie de skipper him hiten. Dit wie ien fracht. Hy hie der by de 2000 poun rogge yn. Dy droech er allinne, nei't syn broer him holpen hie se him op it skouder to smiten.

TM 2801 - Sterke man (vrouw)    TM 2801 - Sterke man (vrouw)

Beschrijving

Sterke Hearke wil rogge afleveren die hij verbouwd heeft. Een schipper zegt tegen hem dat hij maar één vracht mag afleveren. Hearke gooit alle rogge die hij heeft - 2000 pond - in twee vastgebonden lakens en levert hiermee toch maar één vracht, zij het een enorm zware. Hearke draagt de vracht op zijn schouder.

Sterke man (vrouw)

Sterke Hearke    Sterke Hearke