Een sprookje (mondeling), dinsdag 20 augustus 1974

Hoofdtekst

Der wie in man, dy hie hwat útheefd. Dêr moest er twa jier foar bromme. Doe kaem syn frou by de rjochters en dy frege of der ek in mooglikheit bistie of har man frij rekke.
Doe seinen dy rjochters tsjin har, dan moest se harren in riedsel opjaen, dat hja forkeard oplosten.
Doe gong dy frou hinne, hja krige in sek en dêr makke se in gatsje yn. Doe krige se de boarre en dy die se yn 'e sek, mei de sturt ta dat gatsje út.
Dêr kaem se mei by de rjochters.
"Hwat haw ik hjir?" frege se.
"In kat", seinen se.
"Misgeraden," sei it minske, "'t is gjin kat, mar in kater."
Doe rekke har man frij.

AT 0927 - Out-riddling the Judge    AT 0927 - Out-riddling the Judge

ATU 0927 - Out-riddling the Judge.    ATU 0927 - Out-riddling the Judge.

Beschrijving

Een man is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf maar zal vrijkomen als zijn vrouw de rechters een raadsel kan voorleggen dat zij verkeerd oplossen. De vrouw stopt haar kater in een zak. De staart van het dier steekt door een gaatje. Als ze de rechters vraagt wat ze in die zak heeft, antwoorden die prompt 'een kat'. 'Mis', zegt de vrouw, 'een kater'.

Out-riddling the Judge