Een mop (mondeling), maandag 16 september 1974

Hoofdtekst

Der wie in feint dy troude. Dy feint hienen se yn 'e oarlochstiid rekke en doe wied er syn kloaten kwytrekke. De sek wie noch wol goed.
Doe gong er nei de dokter ta.
De dokter sei: "Ik kin der neat oan dwaen, mar hjir in eintsje ôf wennet in kwaksalver, dy kin jo miskien wol helpe."
Doe gong dy man dêrhinne en hy sei tsjin 'e kwaksalver: "Ja, ik bin troud. Ik ha wol in goede lul, mar ik ha gjin kloaten."
Doe sei de kwaksalver: "Ik ha hjir noch in pear kloaten fan in aep, dan matte jo dy mar ha. Doe die er dy apekloaten de man yn 'e sek.
En ja, doe rekke syn frou swanger. Njoggen maenden letter kaem de dokter. De man moest der sa lang út, dy mocht net by de bifalling wêze, dat wie dêr gjin gewoante.
Doe't alles achter de rêch wie, doe koe de man der wer yn komme. De dokter kaem op him ta en felisitearde him mei de geboarte fan 't bern.
Doe sei er tsjin dokter: "Hwer is it bern?"
"Nou," sei dokter, "dy sit al op 'e klok."

AT 0660 - The Three Doctors    AT 0660 - The Three Doctors

ATU 0660 - The Three Doctors.    ATU 0660 - The Three Doctors.

Beschrijving

Man die in de oorlog zijn zaadballen is kwijtgeraakt gaat na zijn trouwen op aanraden van dokter naar een kwakzalver. Die brengt zaadballen van een aap bij hem in, en zijn vrouw wordt zwanger. Na de bevalling, waar hij naar de gewoonte niet bij is, krijgt hij op zijn vraag waar het kind is het antwoord dat het al op de klok zit.

The Three Doctors