Een mop (mondeling), woensdag 10 augustus 1977

Hoofdtekst

Der wie in boer, dy hie in faem. Der kaem jouns gauris in feint by har en dy woe der graech ris op, en dat woe dy faem ek wol, mar hja fortroude it net.
Mar doe op in kear foun hja der hwat op. Der boer slachte in baerch, en doe sei se tsjin 'e boer: "Mei ik de pisser ha?"
"Wis wol", sei de boer, mar hy tochte: hwat mat dat fanke mei de pisser. Hy waerd nijsgjirrich en tocht der dy jouns goed om, hwat de faem dwaen soe.
De jouns kaem de feint wer. Doe gong de faem mei him nei 't hea. De boer woe der mear fan wite en strúnde dêr om. It pearke fornaem dat der ûnrie wie. Dat de feint hals oer de kop fuort en de faem makke gau dat se wer yn 'e hûs kaem.
Hja siet wer goed en wol by de boer en 'e frou oan 'e tafel, doe waerd der op 'e ruten kloppe. It wie de feint, dy sei: "Grytsje, ast' pisje mast, hy leit op 'e hage, hear!"

VDK 1686A* - Penis gevangen met snoekebek    VDK 1686A* - Penis gevangen met snoekebek

ATU 1686A* - The Pike’s Mouth.    ATU 1686A* - The Pike’s Mouth.

Beschrijving

De meid en de knecht gaan het hooi in, maar de meid heeft de plasser van een geslacht varken in haar broek gestopt. Het stel wordt echter gestoord en ze vluchten. Zij verliest de plasser en krijgt later te horen dat die in de heg ligt, voor het geval ze plassen moet.

Deze versie van het verhaal wijkt nogal af van de gangbare plots, maar is er niettemin mee verwant.
Penis gevangen met snoekebek