Een sage (mondeling), vrijdag 07 oktober 1977

Hoofdtekst

In Terhel kwam een jonge vrouw te wonen met haar man. Het woonde daar erg eenzaam, helemaal op de ruimte. Die jonge vrouw voelde zich daar niet thuis. Ze kon er maar niet aan wennen. Het bleef maar verkeerd van binnen. Maar toen vond ze op een keer een scherf op het erf. Daar stond op te lezen: Mens, wees tevreden met uw lot. Dat beschouwde ze als een teken van omhoog. Ze zag in dat het verkeerd van haar was altijd aan haar eenzaamheid te denken en van die dag af voelde zij er zich tevreden.

Beschrijving

Een vrouw die maar niet kan wennen aan haar nieuwe, afgelegen huis vindt een scherf op haar erf waarop staat 'Mens, wees tevreden met uw lot'. De vrouw beschouwt de boodschap op de scherf als een godsteken en is vanaf die dag tevreden.

Terhel    Terhel