Een mop (mondeling), dinsdag 18 oktober 1977

Hoofdtekst

Der wienen twa poepen, dy seagen hwat yn 't wetter lizzen by jountiid. De moanne skynde. It like krekt in tsiis dy't dêr yn 't wetter lei. De beide poepen woenen dy tsiis wol ha. Doe gong de iene oan it brêgedek hingjen mei beide hannen en de oare hie syn hannen oan 'e fuotten fan 'e boppeste fêst.
De ûnderste sei: Ik kin him net krije, hwant ik ha myn hannen net frij. Doe sei de boppeste: Lit my dan mar los, dan krij ik him wol.
Doe foel de ûnderste yn 't wetter. Mar de boppeste liet it brêgedek ek los om de tsiis to krijen, dat doe foel dy der ek yn.

AT 1336 - Diving for Cheese    AT 1336 - Diving for Cheese

ATU 1336 - Diving for Cheese.    ATU 1336 - Diving for Cheese.

Beschrijving

Twee poepen zien de weerspiegeling van de maan in het water aan voor een kaas en proberen de 'kaas' te pakken. De twee poepen komen uiteindelijk in het water terecht.

Diving for Cheese