HUMOR217 - Politiek

Een mop (internet), woensdag 19 december 2001

Politiek
Jantje komt thuis van school en heeft les gehad over politiek, maar begrijpt er nog steeds niks van dus hij gaat naar zijn vader en vraagt: "Papa,wat is politiek?" "Nou," zegt vader, "ik zal je een makkelijk voorbeeld geven... Ik ben het kapitaal, ik zorg dat er brood op de plank komt. Je moeder is de regering, die regelt de rest van de zaken. Annie, ons dienstmeisje, is de arbeid, die zorgt dat er gewerkt wordt en jij en je zusje zijn nog jong, dus jullie zijn de toekomst." Jantje snapt er nog steeds niks van. 's Nachts hoort Jantje zijn zusje huilen, dus hij denkt: 'ze heeft een schone luier nodig.' Hij gaat naar de slaapkamer van zijn ouders, maar vindt daar alleen zijn moeder in diepe slaap, dus wil hij haar niet storen. Hij gaat naar de kamer van het dienstmeisje, maar daar ziet hij zijn vader en het dienstmeisje druk in de weer, dus ook hun wil hij niet storen. Hij besluit om het zelf maar te doen. De volgende dag gaat Jantje naar zijn vader en zegt: "Nu begrijp ik wat politiek is." "O ja? Vertel eens?" vraagt vader. "Nou," zegt Jantje, "het kapitaal neukt de arbeid terwijl de regering slaapt en de toekomst mag de rommel opruimen."

Beschrijving

De vader van Jantje legt aan zijn zoon uit wat politiek is. Hij zegt: "Ik ben het kapitaal, je moeder is de regering, Annie de dienstmeid is de arbeid en jij en je zusje zijn de toekomst." Die nacht hoort Jantje zijn zusje huilen omdat ze een schone luier nodig heeft. Hij gaat achtereenvolgens naar zijn moeder die in diepe slaap is en het dienstmeisje dat met zijn vader bezig is. Hij besluit zijn zusje zelf te helpen. De volgende dag zegt hij tegen zijn vader dat hij nu begrijpt wat politiek is: het kapitaal heeft seks met de arbeid terwijl de regering slaapt en de toekomst mag de rommel opruimen.

Jantje    Jantje

Annie    Annie