Een mop (mondeling), 99-99-99 99-99-99 (foutieve datum)

Hoofdtekst

Der wie in man, dy hie in keppeltsje hinnen, mar gjin hoanne. Syn frou woe der graech in hoanne by ha.
Hja sei tsjin har man: "Giest nei de merk ta om in dikke hoanne?"
De man hiet fan Beuker. Hy giet nei de merk ta en keapet dêr in hoanne. Mar hy rekket dêr yn 'e stêd oan 'e boemel en hy wurdt smoardronken.
Wylst er dêr yn 'e kroech sit, tinke de keaplju, dy't dêr ek sitte: wy helje dy hoanne út syn sek en wy dogge der in papegaei wer yn.
Dy nachts komt Beuker thús mei de dronkene kont. Hy skoddet de sek leech yn 't hinnehok.
De oare moarns soe de frou even sjen nei de nije hoanne. Doe sei dy papegaei: "Goeije Morgen, mevrouw Beuker, ik ben de nieuwe kippeneuker."

VDK 0237F* - De papegaai in het kippenhok    VDK 0237F* - De papegaai in het kippenhok

Beschrijving

Een vrouw stuurt haar man - genaamd Beuker - naar de stad om een dikke haan te kopen. Als de man de haan aangeschaft heeft, wordt hij stomdronken in de kroeg. Een stel kooplui besluit de dronkelap beet te nemen en wisselt de haan in zijn zak om voor een papegaai. Als de man thuiskomt, zet hij de papegaai direct in het kippenhok. Als de vrouw de volgende ochtend bij de nieuwe haan gaat kijken, roept de papegaai 'Goeiemorgen, mevrouw Beuker, ik ben de nieuwe kippenneuker'.

De papegaai in het kippenhok

Beuker    Beuker