Een sage (mondeling), donderdag 30 augustus 1979

Hoofdtekst

Jehannes van der Zee wie arbeider by Sjoerd Bonnes to Sumar. Jehannes wie de greatste heiden fan 'e heide, dy't oan God noch syn gebot leaude. Op in moarn soed er nei Sjoerd Bonnes ta. Hy roan de Hearrewei net del mar roan de pasterijelânnen oer. Dêr roan in dyk mei hege beammen by it paed lâns. Underweis kaem der ien njonken him.
"Goeije Morgen", sei Jehannes. De oare sei neat.
Nochris sei Jehannes "Goeije morgen." Doe't dy oare nòch neat sei, sei Jehannes: "Hwa bistû eins? Ik bin foar gjin duvel bang." Doe waerd er optild en oer de hege beammen hinne smiten.
Dêrnei wie Jehannes bikeard. Hy hat letter noait in preek oerslein.

Onderwerp

SINSAG 0917 - Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder (Fluchende, Holzdiebe, Sonntagsschänder oder Spötter).    SINSAG 0917 - Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder (Fluchende, Holzdiebe, Sonntagsschänder oder Spötter).

Beschrijving

Een onverschillige heiden groet een passant maar zijn groet blijft onbeantwoord. Als de heiden pocht voor 'geen duivel' bang te zijn, wordt hij plotseling opgetild en over de bomen geworpen. De heiden heeft zich daarna bekeerd.

Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder (Fluchende, Holzdiebe, Sonntagsschänder oder Spötter).

Jehannes van der Zee    Jehannes van der Zee