Een sage (mondeling), donderdag 01 juni 1972

Hoofdtekst

De bruorren Gjaltema fortelden froeger in forhael dat gong oer in faem dy't allinne thús wie. Doe kommen der rovers yn 'e nacht en dy makken in gat ûnder 'e muorre troch. Der krûpte de earste troch. Doe't er de holle der troch hie sloech dy faem him mei in sabel de kop ôf en luts it lichum ta 't hûs yn. Sa die se ek mei de twadde en de trêdde en dat gong sa mar troch. Mar op 't lêst wie der ien dy bispeurde ûnrie. Dy luts de kop werom, mar hja hie him noch rekke, dat hy wie skeind.
Letter hat dy faem him noch wer troffen en doe hat se mei him ôfweefd.

Onderwerp

AT 0956B - The Clever Maiden Alone at Home Kills the Robbers    AT 0956B - The Clever Maiden Alone at Home Kills the Robbers

ATU 0956B - The Clever Maiden Alone at Home Kills the Robbers.    ATU 0956B - The Clever Maiden Alone at Home Kills the Robbers.

Beschrijving

Een meid was eens alleen thuis toen er rovers kwamen. Zij maakten een gat onder de muur door, maar de meid stond ze binnen met een sabel op te wachten. Een voor een sloeg ze hen het hoofd af, waarna ze hun lichamen naar binnen trok. Alleen de laatste trok net op tijd zijn hoofd terug, ze schampte slechts zijn hoofd. Later hebben ze elkaar weer ontmoet, en toen heeft de meid met hem afgerekend.

The Clever Maiden Alone at Home Kills the Robbers

Gjaltema    Gjaltema