Een sage (mondeling), vrijdag 15 september 1972

Hoofdtekst

In omke en in muoike fan mem dy wennen yn Twizelerheide oan 't Heideloantsje. By harren yn 'e hûs doogde 't lang net.
It spoeke dêr en de boel wie der ek altyd bitsjoend.
Omke en muoike ha beide bitsjoend west. Se founen krânsen by har yn 'e kessens. Dy ha se doe forbrând en doe ha se earst alle kieren en gatten fan 't hûs tichtmakke. Ek it slotsgat.
Guon hawwe fan to foaren it plaetske brânnen sjoen. Doe is 't letter opbrând. Der is in bol fjûr by de naed fan 't dak lâns rolle en doe nei ûnderen ta. Dat wie it wurk fan 'e duvel, wie de algemiene hiting.

TM 3109 - Heksenkrans in kussen    TM 3109 - Heksenkrans in kussen

Beschrijving

Een bepaald huis deugde niet. De mensen waren er al eens betoverd geweest. Toen hebben ze de kransen die ze in hun kussens vonden verbrand. Alle gaten in huis hebben ze dichtgemaakt. Anderen hadden het huis wel eens in de brand zien staan. Later is het huis ook echt afgebrand. Men dacht dat dat het werk van de duivel was.

Heksenkrans in kussen