Een sage (mondeling), vrijdag 15 september 1972

Hoofdtekst

Myn suster Dine wennet nou yn Canada. Hja hie as famke in kammeraetske, dat wie Seely Prins. Seely Prins har heit wie Ierde Prins, dy hie in fytsmakkerije.
Njonken Ierde Prins wenne Manus Wibe Anne (= Anne v.d. Meulen) mei syn frou Hiltsje. Anne wie in greate stjonker(t). In earst-forkearden ien, in sûper en in flokker. Syn frou hat hwat by him hawn! Hy hat har faek slein en op in kear hat er har by 't hier beetpakt en sa ta 't hûs útsleept.
Hiltsje kom to forstjerren en Anne bleau mei twa jonkjes sitten.
Op in kear, in moai skoft letter, kommen ús Dine en Seely Prins togearre út skoalle. Doe seagen se klear allebeide Hiltsje op 'e stûpe foar 't hûs stean en hja seach troch 't sydfinster yn 'e keamer.

Beschrijving

Een man was een groot vloeker en spotter en hij behandelde zijn vrouw erg slecht. Na de dood van zijn vrouw zagen twee kinderen haar eens bij het huis naar binnen kijken.

Seely Prins    Seely Prins

Ierde Prins    Ierde Prins