DVTEX481 - Verdraaide waarheden, complete leugens

Een broodjeaapverhaal (krant), zaterdag 21 december 2002

Auteursrecht:

De tekst bevat auteursrechtelijk beschermde informatie. De inhoud is daarom afgeschermd, en kan alleen worden geraadpleegd op het Meertens Instituut.
This text contains copyrighted information.

Beschrijving

Direkte aanleiding voor de Golfoorlog was de getuigenis van een Koeweits meisje, dat vertelde hoe Iraakse soldaten in Koeweit baby's uit de couveuses haalden en ze op de koude ziekenhuisvloer lieten sterven, teneinde de couveuses te stelen. Onderzoek van een journalist wees later uit dat dit propaganda was om een oorlog tegen Irak te rechtvaardigen: er waren geen baby's uit couveuses gehaald en gestorven. De getuige bleek achteraf de dochter te zijn van de Koeweitse ambassadeur in de VS.

Bron

Kasper Verkaik: 'Verdraaide waarheden, complete leugens', in: De Volkskrant, zaterdag 21 december 2002, katern Media, p.3.

Golfoorlog    Golfoorlog

John McArthur    John McArthur