DVTEX579 - Het spook heet gewoon Heineken

Een sage (krant), zaterdag 19 oktober 2002

Melding:

Bestand met auteursrechtelijke informatie of extreme facetten.
De inhoud is afgeschermd, en kan alleen worden geraadpleegd op het Meertens Instituut, of met een account.

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

SINSAG 0456 - Der Poltergeist im Hause    SINSAG 0456 - Der Poltergeist im Hause

Beschrijving

Middenstanders lukt het maar niet om een pand te exploiteren: het bedrijf gaat voortdurend failliet. Rampen in het pand (brand, ongelukjes, overstroming e.d.) worden toegeschreven aan een Poltergeist, volgens helderzienden een Duitse soldaat genaamd Heinrich. Na het verraad van joodse onderduikers, is de soldaat vermoord en zijn rusteloze ziel waart nog altijd rond. Het spook belaagt vrouwen en laat mensen struikelen. Het is nog niet gelukt om de geest uit te drijven. Met een wichelroede heeft een paragnoste bovendien een aardstraal gevonden in het pand. Anderen wijten het laatste faillisement overigens aan een te grote schuld bij Heineken.

Het Parool, 19 oktober 2002

Zie onder Beeld voor foto's.