Een sage (mondeling), woensdag 13 juni 1973

Oan 'e Skieppedrifte stie in âld hûs. Dêr wenne Japik Visser yn mei syn dochter. Dêr spoeke it.
It gebeurde op in kear mei middernacht dat de âld man mei syn dochter by ús op 'e Ikkers oankloppe. Se rekken by ús yn 'e hûs. Hja wienen dwars troch de rogge en alles hinne gong, hwant it spoeke dêr bot dêr't sy wennen. De duvel siet har egael op 'e hielen. Dêrom wienen se troch de rogge roan om feilich to wêzen. Rogge is heilich, dêr komt de duvel net yn.
De minsken wienen alhiel fan 'e wize. De âld man hie in greate stok by him foar 't gefal de duvel ûnderweis in oanfal op him dwaen soe. De hiele nacht ha se by ús sitten. Op 't lêst, yn 'e moarn binne se by ús wei rekke.
Yn 'e nacht doarsten se net nei har húske ta.

TM 3103 - Heilige rogge    TM 3103 - Heilige rogge

Beschrijving

Bij een man en en zijn dochter spookte het zo erg dat ze hun huis verlieten. De duivel zat hen achterna, zodat ze dwars door het roggeveld liepen. Rogge is heilig, waar de duivel niet in gaat. Pas de volgende ochtend durfden ze weer naar huis terug.

Heilige rogge

Skieppedrifte    Skieppedrifte