Een sage (tijdschriftartikel), (foutieve datum)

Hoofdtekst

Op in joun siet der yn 'e Grinzer Pein in man yn 'e kroech. Hy dronk hiel hwat romerkes op en hwat er dêrby sei klonk net sa moai. Hy wie net bang foar de duvel, sei er. Doe't it let woarde moest er nei hûs. Dat wie nei de kant út fan Surhústerfean. Underweis moest er oer side. Dêr moete er in kunde, dy hie ek tofolle hawn. Dy gong de oare kant út. Even letter moest er oer skerpe tried hinne. Doe hie dêr in ûnbikend persoan west, dy hie him krige en in ein oer de skerpe tried hinne smiten.
Dat hie de duvel west.

Beschrijving

Een man drinkt veel, zegt dat hij niet bang is voor de duivel. Onderweg stuit hij op een scherpe draad. Een onbekende pakt hem op en smijt hem over de draad. Het was de duivel.

Andere Begegnungen mit dem Teufel

Grinzer Pein    Grinzer Pein