Een sage (tijdschriftartikel), (foutieve datum)

Hoofdtekst

Wy wennen yn Feansterheide. Op in joun gong ús heit mei ljochtmoannewaer nei tsjerke nei ds. Pekelharing fan Surhústerfean. Dat wie in ein rinnen. Der kaem hwat achter him oan. As heit stean bleau, bleau dat oare ek stean.
Heit koe 't net kwyt wurde. 't Like op in greate, grouwe swarte houn. 't Gong mei heit oan tsjerke ta. Doe hat er 't net wer sjoen.

Onderwerp

SINSAG 0256 - Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).    SINSAG 0256 - Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).

Beschrijving

Vader ging op een avond bij volle maan naar de kerk. Onderweg liep er iets achter hem aan. Stond hij stil, dan bleef het andere ook staan. Tot aan de kerk liep het, dat op een grote zwarte hond leek, mee. Daarna was het verdwenen.

Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).

Pekelharing    Pekelharing