Een sage (mondeling), dinsdag 02 april 1974

Hoofdtekst

Frijmitselers ha harsels oan 'e duvel forkocht. Dy't ienkear frijmitseler is mat it altyd bliuwe. In frijmitseler hat in wikseldaelder. In wikseldaelder kinne se noait kwyt wurde, dy komt altyd werom.
Hjir hat in man wenne, dy hiet fan Tseard. Dy hie sa'n wikseldaelder. Tseard wie oars as oars. Dat binne alle minsken dy't in wikseldaelder ha. Dat binne gjin gewoanen. Se koenen Tseard in nuddel troch de pols hinne stekke, sûnder dat hy der hwat fan fornaem.
Dat hie er fan 'e duvel.

TM 2900 - Vrijmetselaars    TM 2900 - Vrijmetselaars

Beschrijving

Vrijmetselaars hebben zich aan de duivel verkocht, moeten dat altijd blijven en hebben een wisseldaalder die altijd bij hun terugkomt. Mensen met een wisseldaalder zijn anders dan anderen. Een man met een wisseldaalder voelt niet dat een naald door zijn pols wordt gestoken.

Vrijmetselaars

Tseard    Tseard