DVTEX760 - Re: smiley of engelenlach: wie heeft recent dit griezelverhaal gehoord?

Een broodjeaapverhaal (e-mail), maandag 29 september 2003

From: "Marco.Klerks"
Subject: Re: smiley of engelenlach: wie heeft recent dit griezelverhaal
gehoord?

Dag Theo,

Ik heb het verhaal ook gehoord. Het zou met een vriendin van iemand die ik ken gebeurd zijn ergens in België. Klinkt toch als een vrij betrouwbare bron. Misschien dat ik haar morgenavond toevallig zie en dan zal ik haar vragen of het waar was wat ze vertelde (misschien hield ze me voor de gek) en wat ze aan details weet.

Met vriendelijke groeten,

Marco Klerks,
stagaire

X-Sender: [...]
Date: Wed, 1 Oct 2003 11:59:34 +0200
From: "Marco.Klerks" [...]
gehoord?

Dag Theo,

Ik heb met diegene van wie ik het verhaal gehoord heb gesproken. Zij heeft het slachtoffer zelf gezien! Het slachtoffer heeft dus voor de engelenlach gekozen en heeft de littekens. Het slachtoffer zou in een bakkerij werken in Beersel, een plaatsje ten zuiden van Brussel. De aanslag vond plaats in Brussel en de aanvallers zou een groep Franstalige allochtonen zijn.

Ik heb haar gevraagd om wat meer informatie te leveren zoals het adres van de bakkerij enzo, maar zij vond het niet zo fijn als het getraumatiseerde meisje "in naam van de wetenschap" werd lastig gevallen. Ik hoop dus dat ik nog meer informatie zal krijgen, maar ik weet niet zeker of dat zal gebeuren. Ik zie haar in ieder geval volgende week weer.

Marco Klerks

X-Sender: [...]
Date: Wed, 1 Oct 2003 14:16:18 +0200
gehoord?

Dag Theo,

>Heeft ze het meisje echt gezien? Of heeft ze een foto gezien? Of kent ze iemand die het >meisje echt gezien heeft...

Ze heeft het meisje persoonlijk gezien in de bakkerij. Haar broertje zou een tijdje met haar bevriend zijn geweest of zoiets. Daar was ze niet echt duidelijk in.

>Hoe dan ook, het verhaal bestaat al zo'n 50 jaar.

Ai, ja dat brengt de geloofwaardigheid van het verhaal omlaag. Al is het misschien mogelijk dat het verhaal een groepje enge mensen tot ideeën heeft gebracht. Maar wellicht is het verhaal dat ik heb gehoord ook niet (helemaal) waar.

>In de serieuze pers is echter nooit 1 echt geval gepresenteerd.

Dat is wat ik ook zo vreemd vond. Ik vroeg haar of ze wist of er iets in de kranten over heeft gestaan. Zij dacht van niet en zei dat de reden was dat het "immers geen moord was". Zo'n verhaal lijkt mij echt wel iets voor in de krant!!!

Ik hoop dat ik meer informatie van haar kan krijgen. Ik word zelf ook wel een beetje nieuwsgierig :-).

Marco Klerks

TM 6053 - De engelenlach    TM 6053 - De engelenlach

Beschrijving

De verteller heeft een Belgische vriendin, die een meisje persoonlijk kent, dat in Brussel slachtoffer is geworden van een bende Franstalige allochtonen, die haar de engelenlach hebben gegeven. Het slachtoffer, dat zichtbare littekens draagt, werkt in een bakkerij in Beersel. De broer van de vriendin is nog een tijdje bevriend geweest met het slachtoffer. Het geval is niet in de krant gekomen, omdat het niet om moord ging.

Per email ontvangen vanuit Amsterdam op 29 september en 1 oktober 2003

29 september en 1 oktober 2003