Een broodjeaapverhaal (internet), vrijdag 30 april 2004

Radio en TV Gelderland
Vandaag de Dag
TV Gelderland toont vanavond vanaf 18.00 uur exclusieve beelden van het spook in kasteel Doorwerth, zoals door Britse deskundigen gefotografeerd. Hieronder ziet u alvast een van de foto's.
De Britten waren in februari in Doortwerth op spokenjacht. Ze beweren het spook niet alleen op beeld te hebben, maar ook hebben ze metingen verricht die de aanwezigheid van 'iets' in het kasteel aantonen.
TV Gelderland Nieuws begint om 18.00 uur en wordt elk uur herhaald.
Witte schim links van de kast
Op de beelden van de Engelse onderzoekers Jack Lomax en Timothy Mulder is te zien hoe een verschijning zich manifesteert in de Ridderzaal van kasteel Doorwerth. De onderzoekers zaten op dat moment in de keldergewelven eronder. Uit het rapport van de twee onderzoekers blijkt bovendien, dat op het moment van de verschijning de temperatuur in de Ridderzaal met ruim anderhalve graad daalde. De foto's zijn beelden afkomstig van de video-opnamen, die gemaakt werden tijdens het onderzoek eind februari dit jaar. Wie of wat de verschijning zou zijn is niet bekend. Als gevolg van de ontdekking komt het Engelse TV-programma The Most Haunted begin juli opnamen maken op kasteel Doorwerth.

SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.    SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.

Beschrijving

Britse onderzoekers hebben op kasteel Doorwerth een spook gefilmd. Met de verschijning daalde de temperatuur.

aangetroffen op 30 april 2004
Zie onder Beeld voor een foto.