Hoofdtekst

De veldheer van Golkonda quam met een macht van eenige 1000den om Palliacatte af te loopen, en liet, doe hij al eenige dagen noch daervandaen was, den heer Anthonie Paveljoen, extraordinaris Raedt van India en gouverneur dier plaetse, de sleutels van het fort afeysschen. R. 'Uw meester hoeft sooveel moeyte niet te doen. Laet hij noch wat nader aen 't fort self koomen, dan sal ick se hem gemackelijck kunnen toeschieten.'

Beschrijving

In India was een veldheer op weg naar Paliacatte. Een paar dagen voordat hij aan zou komen liet hij al de sleutels van het fort opeisen. Het antwoord was, dat hij daarvoor niet zoveel moeite hoefde te doen. Als hij eerst wat dichterbij zou komen, dan konden de sleutels hem gewoon toegeworpen worden.

Paliacatte    Paliacatte

Anthonie Paveljoen    Anthonie Paveljoen