Hoofdtekst

Sekere bode van Augsburg koomende, wierdt van een neuswijse en niet min nieuwsgierige borger gevraegt of er niet nieuws was? R. 'Sonderling niet, als dat er één om gepleegde valscheden levendig was verbrandt.' R. 'Wat hadde hij doch gedaen?' R. 'Hij hadde een practijck om het sneeuw achter een heete kachel droog te maecken en daernae verkocht hij het voor sout.' R. 'Is het mogelijck, watte schelmstucken!' Dit vertelde hij terstondt het gantsche landt deur, die hem daernae wel 50 mael vroegen of hij geen tijding van Augsburg hadde.

AT 1272* - Drying Snow on the Stove    AT 1272* - Drying Snow on the Stove

ATU 1272* - Drying Snow on the Stove.    ATU 1272* - Drying Snow on the Stove.

Beschrijving

Een nieuwsgierige burger vroeg een bode uit Augsburg om nieuws. Die meldde dat er iemand was verbrand omdat die sneeuw droogde en voor zout verkocht. Hij vertelde dit meteen het hele land door, waarna hem wel 50 maal gevraagd werd of hij nog nieuws van Augsburg had.

Drying Snow on the Stove

Augsburg    Augsburg