OIRSCHOT003106 - Kaarten

Kaarten
Dur was vruuger unne mens, die ging kaort speule in de soosieteit; daor was vruuger un kafee, waor nou boer Smulders wonde. Daor kwaame ze binne, en daor hadde 't perd ok wir, zinne ze. De kastelein had ok un borreltje gevat, en die ging kijke, mar ie zag gin pèrd. Die was weg. Kom mar us mee, zinne ze. Ze ginge kèke, en daor zaoge ze 't pèrd. Die ging als euver de beum naor dun Bosch. Hij kos helemaol gin kaort mir speule. Dan moete naor de paoters jezwiete zin iemand tege um. Hij dur naor toe. Zijde aon ut geld gewist wa ge dur mee verdiend ha, vroege ze daor. Mar hij was nie aon ut geld gewist watie mee kaorte ha gewonne. Da koonde ze um d'r nog afhellepe.

Beschrijving

Kaartspeler kan niet meer kaarten als ze een paard zien vliegen. Paters kunnen hem nog helpen omdat hij niet aan het met kaarten verdiende geld is geweest.

Collectie Van Oirschot, verslag 31, verhaal 6 (Archief Meertens Instituut)

Smulders    Smulders