Een personal narrative (mondeling), zaterdag 03 juni 2006

'In een treincoupé gaf ik pas een 'one minute story' aan alle inzittenden. Dit is een bekende christelijke manier van vertellen, waarin je vertelt wat de Heer in je leven heeft gedaan, of waarin je kort een getuigenis geeft aan onbekenden. Het is natuurlijk best een drempel die je moet overstappen. Je stapt even uit je 'comfort zone'. Zo gaf ik mijn getuigenis. Ik overwon mijn angst om van Jezus te vertellen. Ik heb mensen ook verteld van de realiteit van de hemel en hel.'

2.
Samen met een vriendin baden we tot Jezus. Mijn vriendin kreeg een profetie dat we een boete moesten betalen van een vrouw op een bepaalde plaats in Utrecht. We vonden het maar merkwaardig, maar besloten op God te vertrouwen en naar die plek te gaan. We belden bij het huis aan dat mijn vriendin op haar hart had gekregen. Een vrouw deed open en we vertelden dat we haar boete wilden betalen. De vrouw zei: "Hoe weten jullie dat? Maar ik heb de boete verdiend!" We vertelden dat we het hadden vernomen van Jezus via een profetie. De vrouw was enorm verbaasd en zei: 'God moet wel bestaan! Dit is onvoorstelbaar.' De vrouw was op bezoek bij een moslimgezin en was juist in gesprek met hen over God.

3.
'In Zeeland kregen wij op ons hart om naar een man te gaan en hem een profetie te vertellen over zijn verdriet. We spraken de man aan en vertelden hem dat we een woord van God hadden ontvangen: "God wil u troosten!" De man vertelde dat er zojuist twee mensen waren overleden. Zijn familie stond net op het punt weer naar de kerk te gaan. De man brak van de profetie...en we mochten voor hem bidden.'

Getuigenissen van een (evangelisch) christelijke vrouw, onder meer over profetieen.

Parafrase van een gesprek.