Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

FAB006

Een personal narrative (mondeling), maandag 28 augustus 2006

Hoofdtekst

Engelen
In de Bijbel en de Koran komen zeer veel engelen voor. Er zijn allerlei soorten engelen en er bestaat een hiërarchie tussen deze engelen, de ene is dus hoger dan de andere. De hoogste engel in de orde is de aartsengel Gabriël.

Beschermengel
God wilde Sodom en Gemorra verwoesten. Lot en zijn familie woonden daar. Twee beschermengelen kwamen en waarschuwden Lot dat Sodom en Gemorra verwoest zou worden en dat hij moest vluchten met zijn familie. Lot vertrok dan ook. Zij mochten echter niet omkijken bij het weglopen. Dat deed de vrouw van Lot toch en toen veranderde zij in een zoutpilaar. In het gebied in Israël waar eerst Sodom en Gemorra lag, lijkt de grond ook heel erg op zout.
In Sodom en Gemorra werden de twee engelen ook nog aangevallen door bewoners. Toen werden zij onzichtbaar. Dat kunnen engelen vaak: onzichtbaar worden. Ook toen één van de apostelen, Petrus, vast zat in een gevangenis. Toen kwam een engel en die werd onzichtbaar. Toen kon hij de deuren open doen en kon Petrus ontsnappen.

Ik heb pas iets gelezen, waarin een man terugreist in de tijd naar de oorlog van Troje, om te kijken of Homerus het goed geschreven heeft. Hij heeft de kennis van de wetenschap van nu en past die toe op de geschiedenis. Dat is heel grappig.

Onderwerp

TM 5002 - Beschermengel biedt bijstand    TM 5002 - Beschermengel biedt bijstand   

Beschrijving

Engelen in de Bijbel.

Bron

Parafrase van een gesprek n.a.v. de DOC Volkskundevragenlijst (gebruikt t.b.v. de Bommenberenddag, 28 augustus 2006).

Commentaar

28 augustus 2006
Beschermengel biedt bijstand

Naam Overig in Tekst

Bijbel    Bijbel   

Koran    Koran   

God    God   

Gemorra    Gemorra   

Petrus    Petrus   

Homerus.    Homerus.   

Naam Locatie in Tekst

Gabriël    Gabriël   

Sodom    Sodom   

Lot    Lot   

Troje    Troje   

Datum Invoer

2013-03-01 14:46:21