KEMP156 - Van wilde jachten en spookwagens: De vuurwagen van Stein

DE VUURWAGEN VAN STEIN.

Ook te Stein weet men nog van een vurigen wagen. Daar leefde vroeger een heer op het slot, de schrik van zijn gelijken en de plaag voor zijn onderhoorigen. Maar hij is door God gestraft en gedoemd om 's nachts op een vurigen wagen te worden rondgereden langs alle plaatsen, waar hij zijn euveldaden bedreef. Tegen één uur heeft hij zijn ronde gedaan en stort hij zich met den wagen van boven den berg af bij Elsloo in de Maas. Blauwe vlammen en rook slaan even uit de rivier, sissen en het water sluit zich weer boven de verdoemde ziel.

Beschrijving

Een slotheer is door God gestraft en gedoemd om 's nachts op een vurige wagen te worden rondgereden langs alle plaatsen, waar hij zijn euveldaden bedreef. Daarna stort hij zich van een berg af in de Maas.

Dit verhaal is te vinden in het hoofdstuk 'Van wilde jachten en spookwagens'.

Stein    Stein