Een sage (mondeling), maandag 28 augustus 2006

Buitengewone gebeurtenissen
Er schijnt ergens een huis te staan dat vroeger een weeshuis was. er heeft daar eens een kind zelfmoord gepleegd vanwege de slechte omstandigheden. Nu is het gebouw een muziekschool. Er zijn daar eens acht pupillen van de trap af gevallen. (niet in Groningen)

Verder vertelde mevrouw dat ze eens met en vriendin op een bospad liep toen er plotseling een licht recht op hun af kwam. ze dachten dat het een auto was. plotseling was het licht weg. Toen ze gingen kijken konden ze geen logische verklaring vinden. Het zou een voorbeeld van het “Sint-Elmsvuur” kunnen zijn.

Beschrijving

Een weeshuis, waar vroeger eens een kind zelfmoord had gepleegd, is nu een muziekschool, waar ooit acht leerlingen van de trap zijn gevallen.
Zelf liep de geïnterviewde eens op een bosweg, waar ze een licht zag, wat plotseling weer weg was. Het het 'Sint-Elmsvuur' kunnen zijn geweest.

Bron

Parafrase van een gesprek n.a.v. de DOC Volkskundevragenlijst (gebruikt t.b.v. de Bommenberenddag, 28 augustus 2006).

28 augustus 2006
Ter gelegenheid van het verhalen verzamelen op de Bommenberenddag in de openbare bibliotheek van Groningen.

Sint-Elmsvuur    Sint-Elmsvuur