Een personal narrative (mondeling), woensdag 15 november 2006

Hoofdtekst

Kabouters kunnen in het huis, bijvoorbeeld hier, tot hulp zijn. Een helderziende nam dat bij mijn vrouw zo waar...die moest iets voorbereiden voor een lezing. En die zag dus voortdurend [een] kabouter bij mijn vrouw aanwezig. Zo groot. [wijst aan]
RK: Dat is dus anderhalve meter.
JP: Hele grote kabouter. En die hielp haar gewoon. En ja, het resultaat daarvan is dat het misschien allemaal veel gemakkelijker ging. De voorbereiding ging veel makkelijker; ze zette veel makkelijker de stoelen klaar. Op alle praktische dingen, wat met het element aarde te maken had, die gingen dus veel gemakkelijker.
RK: Als ik aan de kabouters denk, denk ik aan de kabouters van Rien Poortvliet, met rode puntmuts.
JP: Ze zijn, zoals ze in jouw voorstelling zijn.
[...] In mijn boek staan spreuken die je dan kunt zeggen, zo tegen de kabouters als je hulp wilt voor iets, even praktisch uitgewerkt.
[...] Maar het kan best zijn dat, als ik dus een kabouter zou waarnemen, dat hij iets doet, of een bepaald gebaar maakt of een bepaald jasje aan heeft of op een bepaalde manier uitziet dat ieders weet hoe die kracht is...hier werkzaam is in huis bijvoorbeeld.
RK: Maar, u zegt de kleur van zijn jasje, is dat dan door de kleur of zo?
JP: Ja. De kleur van zijn jasje, of zijn baard, of zijn glimlach, of dat 'ie boos kijkt. Als 'ie boos zou kijken, zou ik zeggen: 'Hé, er is toch iets niet in orde in huis.' En misschien zou ik dan nog meer informatie kunnen krijgen.

Onderwerp

SINSAG 0063 - Die hilfsbereiten Zwerge arbeiten in der Nacht für die Menschen für Nahrungsmittel (Tabak, Geld)    SINSAG 0063 - Die hilfsbereiten Zwerge arbeiten in der Nacht für die Menschen für Nahrungsmittel (Tabak, Geld)

Beschrijving

Voorbeeld van hulp van kabouters bij werk; uitspreken van formule om kabouter op te roepen; aan gedrag en uiterlijk van een kabouter is af te lezen of er iets gedaan moet worden in huis, en of er iets niet in orde is.

Letterlijk afschrift van DAT-opname.

Rien Poortvliet    Rien Poortvliet