Een mop (mondeling), woensdag 11 april 2007

Hoofdtekst

En dat de nationale molendag, bijvoorbeeld in mei, dan mag je de molens bezichten. Nou, dan komt er een bus met Belgen. En toen zegt die molenaar: 'Kijk uit als je op de eerste ring loopt...zitten vier van die grote wieken aan. Dat je geen optater krijgt.' [verteller immiteert Vlaams]: 'Ah wel meneer. Ik ben internationale reisleider, en ik zal wel uitkijken.' Maar het duurde maar twee tellen of de eerste kwam al naar beneden met een knal. En die ligt daar voor pampes voor de deur bij die molenaar. Dus die molenaar loopt naar die vent toe en zegt: 'Joh, je bent toch gewaarschuwd.' [verteller immiteert Vlaams] 'Ah wel meneer, ik tel één, twee, drie, vier wieken en toen kwam er nog een vijfde.'

Ja, dat is een stukje dommigheid die er in zit. En die vertel je dan ook...in plaats van een Belg maak je er dan een Fries van, of een Drent.

AT 1865 - Jokes about Foreigners    AT 1865 - Jokes about Foreigners

ATU 1865 - Anecdotes about Foreigners.    ATU 1865 - Anecdotes about Foreigners.

Beschrijving

Op de nationale molendag komt er een bus vol met Belgen naar de molens kijken. De molenaar waarschuwt om op te passen voor vier grote wieken. Even later wordt er toch een Belg geraakt door een wiek: hij telde tot vier, maar toen kwam er nog een vijfde achteraan.

Letterlijk afschrift van mp3-opname.

Jokes about Foreigners