Een mop (mondeling), woensdag 11 april 2007

Hoofdtekst

D'r is eh...een jongetje komt thuis, en z'n moeder in tranen. E zegt: 'Wat is er?' 'Ja,' zegt ze, 'papa heeft zich opgehangen.' 'Oh,' zegt e, 'wat erg.' 'Ja,' zegt ze, 'maar je moet de dominee even waarschuwen, maar niet zeggen dat-ie zich opgehangen heeft.' 'Nee, is goed', zegt e. Hij op z'n fietsje naar de dominee, en belt aan, dominee doet open. Hij zegt: 'Wat is er mijn zoon?' [Hij] zegt: 'Papa is overleden.' Hij zegt: 'Wat erg'. Hij zegt: 'Hoe heeft de Heer hem thuis gehaald?' Hij kijkt hem met een paar donkerblauwe ogen aan, hij zegt : 'Met een lasso.' [lacht]

Nou ja, die kwam ook op de radio...maar dan heb je...'s avonds werd er een telefoontje gepleegd door iemand die haar man had zich verhangen...ja, dat heb je toch...je kwetst, je zou er iemand mee kunnen kwetsen.

Beschrijving

Een jongetje moet tegen de dominee vertellen dat zijn vader is overleden. Hij mag echter niet vertellen dat vader zich heeft opgehangen. Als de dominee vraagt hoe de Heer de vader van het jongetje thuis heeft gehaald, antwoordt de jongen: 'Met een lasso.'

Letterlijk afschrift van mp3-opname.

Heer    Heer