Een mop (mondeling), maandag 29 oktober 2007

DvanS: Jantje liep met z'n moeder over straat en toen zag die eh 1 euro liggen en toen zei z'n moeder dat ie 't niet mocht oprapen, want alles wat op de vloer of straat ofzo lag is vies. Toen zag Jantje de volgende dag met z'n oma 10 euro liggen, zei z'n oma dat ie 't niet mocht oprapen, omdat 't ook vies was en zo. Volgende dag zag die weer met z'n oma zag die 100 euro liggen, zei zei ze dat ie 't niet mocht oprapen. De volgende dag viel z'n oma uit 't bed en toen vroeg ze of ze hem wou eh overeind wou helpen, toen zei Jantje: "Nee, want alles wat op de grond ligt is vies."

TM 8039 - "Wat op de grond ligt, is vies"    TM 8039 - "Wat op de grond ligt, is vies"

Beschrijving

Jantje mag van zijn oma geen geld oprapen van de straat. Als oma valt, weigert Jantje haar te helpen: "Alles wat op de grond ligt, is vies."

Letterlijk afschrift van MP3 opname: O.B.S. de Tweemaster groep 8 29 okt. 2007.WAV

29 oktober 2007
Deel van een interview met kinderen uit groep 8 van de basisschool O.B.S. de Tweemaster te Pijnacker. Dit gedeelte is een interview met Daphne van Schie en Nasrin Sadat. DvanS = Daphne van Schie.
"Wat op de grond ligt, is vies"

Jantje    Jantje