Een mop (mondeling), maandag 29 oktober 2007

AdJ: O ja eh Jantje ging met z'n oma in eh naar naar de stad. En eh hij eh gaat eh en hij vindt een bloem op de grond en hij zegt: "Kijk oma, ik vind ik vind een bloem op de eh grond." Toen zei eh oma: "Die mag je niet eh oppakken." En eh ondertussen liepen ze weer verder en toen vond ie eh. Wat vond ie toen?
LS: Ik dacht dat 't met geld was ofzo.
AdJ: Ja was 't ook. Eh o ja toen vond ie eh een 5 euro briefje op de grond. Toen zei die tegen oma: "Oma kijk er ligt 5 euro op de grond." Toen zei ze: "Jantje dat mag je niet oppakken, alles wat op de grond ligt is vies en mag je niet oppakken." Dus ze lopen terug naar huis, valt oma, vraagt eh oma aan Jantje: "Kan je me even helpen oppakken?" Zegt Jantje: "Nee, want alles wat op de grond ligt is vies."

LS: Ja, die wist ik ook!

TM 8039 - "Wat op de grond ligt, is vies"    TM 8039 - "Wat op de grond ligt, is vies"

Beschrijving

Jantje mag van zijn oma niets oprapen van de straat. Als oma valt, weigert Jantje haar te helpen: "Alles wat op de grond ligt, is vies."

Letterlijk afschrift van MP3 opname: O.B.S. de Tweemaster groep 8 29 okt. 2007.WAV

29 oktober 2007
Deel van een interview met kinderen uit groep 8 van de basisschool O.B.S. de Tweemaster te Pijnacker. Dit gedeelte is een interview met Leroy Spaans en Arjan de Jonckheere. AdJ = Arjan de Jonckheere, LS = Leroy Spaans.
"Wat op de grond ligt, is vies"

Jantje    Jantje