Een sage (mondeling), donderdag 03 april 2008

Hoofdtekst

RK: Nou u toch zegt-eh he Rotterdam ehm misschien...u kende - vroeger stond op de Grote Markt stond het-eh het oudste beeld van Nederland. [WB: Ja.] Het beeld van Erasmus. [WB: Ja. En die sloeg -] Daar moet u ongetwijfeld wel verhalen rondom kennen.
WB: Die sloeg een blad om wanneer de-eh...eh d-d-de torenklok sloeg he.
RK: Wanneer de torenklok sloeg?
WB: Dan stond je te kijken oftie - Nou dan had je het net niet gezien, want je was net even afgeleid (of zoiets dergelijks). Ja dat was een bekend verhaal ja.

Onderwerp

SINSAG 1091 - Statue sagt das Unglück einer Stadt (Familie, Person) vorher.    SINSAG 1091 - Statue sagt das Unglück einer Stadt (Familie, Person) vorher.

Het beeld van Erasmus in Rotterdam sloeg een blad om als de torenklok sloeg.

Letterlijk afschrift van opname, 3april08Barnard.WAV (25:15).

3 april 2008
RK: Ruben Koman; WB: Willem Barnard. Het betreft hier een verhaal dat is verteld tijdens een interview. Het verhaal is bij de verteller thuis opgenomen. Ook stagiair Teun Cortooms en twee toehoorders (Ronald Gebhardt, evt. toekomstige vrijwilliger, en Willy Honders) zijn aanwezig.
Zie onder Beeld bij verhaal RKOMAUTR0046 voor enkele <a href="http://www.verhalenbank.nl/extra.php?info=beeld&idnummer=RKOMAUTR0046&volksverhaal_type=&atu_type=">foto's</a>.
Statue sagt das Unglück einer Stadt (Familie, Person) vorher.

Rotterdam    Rotterdam