Hoofdtekst

Een seer gierich man sprack eenen anderen aen, seggende: 'Monsieur, ick heb gehoort dat gij geseyt [hebt] dat ick soo gierich ben dat ick mijn oude schoenen vercoop.' Dese, sich stellende of hij sich wilde excuseeren, seyde: 'Die dat geseyt heeft, die liegt het, want het contrarie is waer. Ick heb wel geseyt dat gij oude schoenen koopt om die te dragen, maer noyt dat gij u oude schoenen vercoopt.'

Beschrijving

Een zeer gierig man sprak een ander aan en zei: 'Ik heb gehoord dat u hebt beweerd dat ik zo gierig ben dat ik mijn oude schoenen verkoop.' De ander, twijfelend of hij zijn excuses aan zou bieden, zei: 'Degene die dat gezegd heeft liegt, want het tegenovergestelde is waar. Ik heb gezegd dat je oude schoenen koopt om ze te dragen, niet dat je oude schoenen verkoopt!'