Een sage (mondeling), vrijdag 01 mei 1970

Jèh, veer waore in Mesjtreech met de newj sjtasie bezig en dat woort get fijns.
Ongerins waor edereen opgesjrik; in Den Bosch waor 'ne lokemetief de tussjenoet gegange en dae zou achter e tiedsje in Mesjtreech de sjtasie inkomme. Dat zou waal hiēl erg zin, want dan bleef niks daova euver.
Jèh, ich nao de chef. Ich zegk: "Höb geer ene lokemetief veur mich". Jèh, dat kòs. Mèh waoveur? Mèh ich wòl daen trein teengehoute.
Mèh alla, ich kreeg daen lokemetief en ich op Zitterd aan. Veer hoorten 'm al kòme, hae mòs zwoaget bie Zitterd zin.
Bie Göl zaag ich ‘m kòme, ich begòs al mèt [mir] truk op te vare. Ongerins 'ne slaag - en ich houw 'm. Ich remde wat ich kòs, langs Göl, langs Bung en bie Lummel waor den ergste vaart deraaf.
Sjus veur de sjtasie in Mesjtreech kaom ich stil. En daomèt höb ich de sjtasie gered.

Beschrijving

Man kan met een locomotief een op drift geraakte trein net voor een in aanbouw zijnd station doen stoppen.

Collectie Eggen, verslag 6, verhaal 5 (Archief Meertens Instituut).

Tijd: begin 20ste eeuw.
Deze verhalen heeft de heer Klinkers in zijn jonge jaren horen vertellen door een los-werkman, genaamd Frits Notermans. Deze man stond bekend om zijn overdrijvingen.
Uit dit fantasierijke brein ontsproten dan dergelijke dingen als nu volgen, die echter met een stalen gezicht werden volgehouden.

Maastricht    Maastricht

Sittard    Sittard