BEVIND003b - Gods leidingen in het leven van de landbouwer Jannes den Besten

Een personal (boek), 1833

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

TM 5005 - Bekering    TM 5005 - Bekering

Beschrijving

Jannes is al vanaf zijn kinderjaren overtuigd van zijn afvalligheid van God. Tegelijkertijd wil hij plezier in de wereld hebben nu hij nog jong is. Tot zijn twintigste leeft hij in zonden. Tot hij na een werkdag een werelds liefdesliedje zingt, en hij zich realiseert dat God rechtvaardig zou handelen als Jannes in de hel terecht zou komen. Hij begint de Heere te smeken zich over hem te ontfermen. Na deze ervaring wordt Jannes stiller dan voorheen en zoekt regelmatig eenzame plaatsen op. Het besef van zonde wordt steeds sterker.
Wanneer Jannes uitgenodigd wordt een feestje en daar, ondanks zijn afkeer, naar toe gaat, is hij aan het einde van de avond wanhopig. Hij denkt dat er geen vergeving meer voor hem is. Maar dan daalt in zijn hart de belofte dat het evangelie voor de ergste zondaar is. Nu durft Jannes te smeken of God zich over hem ontfermen wil. Hij realiseert zich echter nog niet dat hij door het offer van Jezus behouden moet worden. Pas wanneer een leeftijdsgenoot van Jannes overlijdt komt er een keerpunt in Jannes’ leven. Het is alsof Jezus hem zegt dat zijn zonden hem vergeven zijn. Geloof en liefde vullen Jannes’ hart. Na deze ervaring volgen twijfel, vertroosting en nieuwe twijfel elkaar op in het geestelijke leven van Jannes. Soms zijn er hoogtepunten, zoals het ingeleid worden in Jezus’ werk van kribbe tot kruis en de openbaring van God de Vader en de Heilige Geest.

Gods leidingen in het leven van de landbouwer Jannes den Besten (Stichting De Gihonbrug)

Gezien de lengte van dit verhaal is hij verdeeld over twee bestanden: BEVIND003a en BEVIND003b.