Een sage (mondeling), zaterdag 08 december 1962

Hoofdtekst

In Langerak had je vroeger een tovenaar. Die gaat op een dag met een paar kameraads op de Poort* naar de kermis. Ze hebben een roeiboot. Ze willen gaan varen naar de overkant. Ineens blijft die roeiboot staan. Ze roeie d'r eige bekant kapot. Ze konden niet overkommen. Toen is die kerel, die kon toveren, zelf gaan roeien. Toen ging het wel. Zijn schuld natuurlijk.

*streeknaam voor Nieuwpoort

SINSAG 0666 - Zauberer bannt an den Ort.    SINSAG 0666 - Zauberer bannt an den Ort.

Beschrijving

Een tovenaar ging met een groep vrienden varen. De roeiboot bleef echter bewegingsloos liggen, hoe hard men ook roeide. Toen de tovenaar zelf ging roeien kwam de boot wel vooruit, hij had hem namelijk zelf betoverd.

Bron

Henk Kooijman: Volksverhalen uit het grensgebied van Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Amsterdam 1988. p. 59

Zauberer bannt an den Ort.

Langerak    Langerak