Een sage (mondeling), donderdag 27 december 1962

Hoofdtekst

Als je dwergkindere wil hebbe, dan mot je ze drank geve. Als je dwerghondjes wil hebbe ok. Ik heb 't is meegemaakt in de Willes*. Die boerin zegt: "Ik zoud dat hondjie graag klein houwe" . "Bring maar een halve kan jenever, vrouw!" Wij an 't tulle* in de schuur, dat hondjie ok een bietjie gegeve, dat werd half dol, 't vloog gillend naar binne.

Beschrijving

Als je dwergkinderen wil hebben, dan moet je ze drank geven. Als je dwerghondjes wil hebben ook. Ik heb het eens meegemaakt in de Willes. Die boerin zegt: "Ik zou dat hondje graag klein houden" . "Breng maar een halve kan jenever, vrouw!" Wij aan 't drinken in de schuur, dat hondje ook een beetje gegeven, dat werd half dol, het vloog gillend naar binnen.

Bron

Kooijman, Henk: Volksverhalen uit het grensgebied van Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Amsterdam 1988. p. 107

* Willens: buurtschap tussen Haastrecht en Gouda.
* zuipen